Slachtdatum: | Datum waarop het dier geslacht werd. |
Oormerknummer: | Het oormerknummer van uw dier. |
Ontvangen prijs, €/kg warm, koud en levend, gemiddeld levend gewicht, slachtrendement, aanvang levend gewicht, dagelijkse groei, aanvangprijs, dagelijkse groei in € : | Dit zijn berekeningen op basis van gegevens ingevoerd in de IVB-rekentool door de Producent-veehouder. |
Geslacht: | Het geslacht van het geslachte dier.* |
Warm karkasgewicht: | Het gewicht vastgesteld op het ogenblik van de weging en indeling op de slachtlijn. |
Koud karkasgewicht: | Het karkasgewicht dat verkregen wordt door het warme karkasgewicht te verminderen met 2 procent. |
Geraamd % mager vlees: | Geraamd aandeel mager vlees, uitgedrukt in procent en geschat door een erkende indelingsmethode. Het lotgemiddelde wordt door I.V.B. bepaald door een rekenkundig gemiddelde te nemen van de bekomen % per karkas. Opgelet! In praktijk gebruiken sommige slachthuizen en tussenpersonen een zogenaamd ‘gewogen gemiddelde vleesaandeel’ waarbij men de som neemt van het effectieve vleesaandeel per karkas in kg, en dit deelt door het totaal warm of koud karkasgewicht van het aangeleverde lot. * |
Rugspekdikte X1: | Het resultaat van de meting door het voormelde toestel van de dikte van het rugspek (met inbegrip van de zwoerd) tussen de 3de en 4de laatste rib.* |
Spierdikte X2: | Het resultaat van de meting door het voormelde toestel van de dikte van de spier tussen de 3de en 4de laatste rib.* |
Max breedte van de ham: | De maximale horizontaal gemeten breedte van de ham, uitgedrukt in mm.* |
Hoek van de ham: | De hoek van de ham in graden, gemeten in afwijking van de horizontale lijn.* |
Type-index: | Het resultaat van een berekening van een type-index op basis van beide voorgaande maten en het geraamd aandeel mager vlees volgens de wettelijk vastgelegde formule.* |
Commercieel klassement Manueel: | De aanduidingen van eventuele commerciële klassementen die door het slachthuis zijn meegedeeld. Er wordt hierbij een onderscheid gemaakt tussen een commercieel klassement dat desgevallend berekend werd op basis van de meetresultaten ofwel een manueel uitgevoerd klassement.* |
Aanbiedingsvorm van varkenskarkassen: | Alleen aanbiedingsvorm 0 is toegelaten. |