Volg de algemene evoluties in uw sector hierboven.  Ingelogde gebruikers raadplegen meer gedetailleerde grafieken onder Mijn IVB > Informatie en evoluties.

Gebruikerscode/wachtwoord aanvragen

Producenten-veehouders: vraag hier gratis uw gebruikerscode/wachtwoord aan. Hiermee kunnen o.a. classificatieresultaten van geslachte runderen/varkens worden geraadpleegd of sectorrapporten- en grafieken gedownload.

Lees meer

Slachtgegevens van runderen en varkens opvragen

Handleiding over het inloggen op de website en hoe het opvragen van de classificatieresultaten functioneert.

Lees meer

Wie zijn wij?

I.V.B. (Interprofessionele Vereniging voor het Belgisch vlees) is een VZW die de verschillende federale en regionale beroepsverenigingen van de toelevering, productie, transformatie en distributie van Belgisch vlees en vleesproducten groepeert.

De vereniging heeft tot doel de belangen van de ganse productieketen te behartigen door de ontwikkeling van een geïntegreerd en coherent beleid voor de toelevering, de productie, de verwerking en de verhandeling van Belgisch vlees en vleesproducten, door het organiseren van een betere garantie inzake herkomst en productiemethode met het oog op de valorisatie van de kwaliteit, onder meer door de traceerbaarheid, de etikettering, de classificatie van karkassen, de verzending van classificatieresultaten aan de producenten, de begeleiding van de autocontrole en andere.

Nieuwsberichten

meer nieuws
 • 19 dec

  Vacature

  Ter versterking van haar takenpakket is I.V.B. op zoek naar een bachelor in de Agro- en Biotechnologie of een profiel gelijkwaardig voor voltijdse betrekking (38u). 
  Na een interne opleiding zal je instaan voor het opvolgen en begeleiden van slachthuizen rond karkasclassificatie en -weging. 

  Lees meer
 • 01 jul

  IVB zet in op een versterkte interprofessionele werking

  De Interprofessionele Vereniging voor het Belgisch vlees (I.V.B.) verenigt alle representatieve beroepsverenigingen in de vleesketen (mengvoederfabrikanten, producenten, veehandel, slachthuizen, uitsnijderijen, vleeswarenfabrikanten en  retail) en spitst zich in het bijzonder toe op het correct wegen en classificeren van slachtvee (runderen en varkens)...

  Lees meer
 • 01 apr

  Aanbod van etiketten

  I.V.B. blijft zich inzetten om slachthuizen de mogelijkheid te bieden karkasetiketten aan scherpe prijzen aan te kopen. Wegens een prijsstijging ivm de grondstoffen voor de fabricage dient er vanaf 01/04/2018 voor het eerst sedert meerdere jaren met een prijsstijging rekening gehouden te worden.

  Lees meer
 • 12 dec

  Bijdrage testwerking eindberen ten behoeve van ILVO

  Vanaf 1 januari 2018 mogen Vlaamse indelingsplichtige varkensslachthuizen op de factuur de "bijdrage testwerking eindberen" ten behoeve van ILVO vermelden voor te classificeren vleesvarkens. Meer informatie hierover wordt gegeven in het bijgevoegde artikel.

  Lees meer
 • 01 dec

  Bijdrage 2018 Vlaanderen

  De tarieven aan te rekenen aan de producenten zijn vanaf 01-01-2018:
  • Voor te classificeren Runderen: € 0,55  (controle en beschikbaarstelling gegevens op de website) 
  • Voor te classificeren Varkens: € 0,03  (controle en beschikbaarstelling gegevens op de website)

  Lees meer
 • 30 aug

  Rugspekdikte en Spierdikte op classificatierapporten varkens

  Op de uitslagformulieren met de classificatieresultaten voor producenten van varkens die ingedeeld werden met het toestel AutoFOM III, worden vanaf nu ook de gemeten waardes R2P10 en R3P5 getoond in respectievelijk de kolommen “Rugspekdikte” en “Spierdikte”. 

  Lees meer
 • 22 nov

  Evoluties Belgische en niet-Belgische varkens

  Ingelogde gebruikers kunnen vanaf nu bij de evoluties van de varkens het onderscheid zien tussen Belgische en niet-Belgische varkens.

  Lees hier meer om te zien hoe u in uw pdf-reader de gegevens overzichtelijk naast elkaar kan weergeven.

  Lees meer
 • 17 dec

  Veehouder kan sneller informatie putten uit slachtdata

  Op http://www.vilt.be/veehouder-kan-sneller-informatie-putten-uit-slachtdata verscheen op 17/12/2015 een artikel over de nieuwe website van I.V.B.

  Lees meer
 • 01 jan

  Gemiddeld % geraamd mager vlees varkens

  Ingelogde varkenshouders kunnen nu ook het wekelijks gemiddeld % geraamd mager vlees van geslachte varkens raadplegen op onze website. 

  Lees meer
IVB gebruikt cookies om uw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken.Verder gaanMeer over cookies